Alle på museum

I 2020 startet MiST et prosjekt for å nå ut til flere med våre tilbud. Vi ønsker spesielt å finne måter å bryte ned funksjonshemmende barrierer i museene våre. På den måten kan vi kommunisere bedre med grupper som ikke er faste brukere av museene.

I første del av prosjektet har vi laget tegnspråklige videoer for nettsidene til fem av våre museer. Videoene har både lyd og undertekster på lett norsk, og er lette å forstå også om norsk ikke er hovedspråket, eller om man har lesevansker.

I andre del av prosjektet ser vi på hvordan museene kan lette tilgang til informasjon når besøkende kommer inn i museet. Vi arbeider med å utvikle stasjoner som inneholder både visuell og taktil informasjon. Dette kan være kart og objekter som kan tas på og som gir viktig informasjon om museet. Denne delen av prosjektet starter nå og skal etter planen være ferdig til sommeren 2021.

Vi håper at dette prosjektet vil gjør nye brukere nysgjerrige på hva museene våre er, og at alle som besøker oss får en enda bedre opplevelse.

«Alle på museum» er finansiert ved hjelp av støtte fra Norsk Kulturråd i tillegg til MiST. Videoene er produsert av Statped Læringsressurser og teknologiutvikling (SLOT).


Her kan du se filmene som er produsert for noen av museene vår

 • 1/5
  Trondheim kunstmuseum
 • 2/5
  Ringve Musikkmuseum
 • 3/5
  Norsk Døvemuseum
 • 4/5
  Museet Kystens Arv
 • 5/5
  Rockheim