Hopp til hovedinnhold

Nytt museum for kunst og form

På denne siden finner du oppdatert informasjon vedrørende det pågående prosjektet mot et nytt museum for kunst og form i Trondheim.
(𝘚𝘪𝘥𝘦𝘯 𝘰𝘱𝘱𝘥𝘢𝘵𝘦𝘳𝘦𝘴 𝘭ø𝘱𝘦𝘯𝘥𝘦.)

Museene i Sør-Trøndelag (MiST) har gitt sin anbefaling for tomtevalg til nytt museum for kunst og form: 𝗟𝗲𝘂̈𝘁𝗵𝗲𝗻𝗵𝗮𝘃𝗲𝗻 – 𝗻𝘆𝘁𝘁 𝗸𝘂𝗹𝘁𝘂𝗿𝘁𝗼𝗿𝗴 𝘀𝗼𝗺 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗸𝗲𝗿 𝗠𝗶𝗱𝘁𝗯𝘆𝗲𝗻!

Onsdag 8. desember ble det klart at styret i Museene i Sør-Trøndelag (MiST) gir sin anbefaling til at Leutenhaven velges som tomt for et nytt museum for kunst og form. Styret tok sin beslutning basert på en rapport, utarbeidet av konsulenter fra Dyrvik Arkitekter og Urgent Agency i samråd med Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum (NKIM), Trondheim kunstmuseum (TKM) og MiST.

NB: Bildet er kun en illustrasjon. Dyrvik Arkitekter AS & Christian Pagh AS

Illustrasjonen viser mulig samspill mellom stort museumstorg ute og museets indre liv. Første etasje er illustrert transparent for å bidra til åpenhet og byliv på plassen og til gatene rundt. Her kan man få innblikk til de profesjonelle og de åpne verkstedene, møteplasser og vrimlearealer samt noe utstilling. Høyere opp er de større utstillingsarealene og på taket en terrasse med utsikt til fjorden og Midtbyen.

Pressemelding med styrets vedtak

Eldre presseoppslag

Kontakt

For ytterligere kommentarer, ta kontakt med: 

Karen Espelund 
Adm.dir MiST 
Tlf. 90 66 31 35 

Ellen Tveit Klingenberg
Styreleder
Tlf. 99 54 18 51