Hopp til hovedinnhold

Nytt museum for kunst og form

Museene i Sør-Trøndelag (MiST) har gitt sin anbefaling for tomtevalg til nytt museum for kunst og form:
Leutenhaven – nytt kulturtorg som beriker Midtbyen!

  • VISUALISERING, SETT FRA PLASSROMMET I SØR. Illustrasjonen viser mulig samspill mellom stort museumstorg ute og museets indre liv. Første etasje er illustrert transparent for å bidra til åpenhet og byliv på plassen og til gatene rundt. Her kan man få innblikk til de profesjonelle og de åpne verkstedene, møteplasser og vrimlearealer samt noe utstilling. Høyere opp er de større utstillingsarealene og på taket en terrasse med utsikt til fjorden og Midtbyen. Illustrasjon: Dyrvik Arkitekter og Christian Pagh AS.

Onsdag 8. desember ble det klart at styret i Museene i Sør-Trøndelag (MiST) gir sin anbefaling til at Leutenhaven velges som tomt for et nytt museum for kunst og form. Styret tok sin beslutning basert på en rapport, utarbeidet av konsulenter fra Dyrvik Arkitekter og Urgent Agency i samråd med Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum (NKIM), Trondheim kunstmuseum (TKM) og MiST.

På denne siden finner du oppdatert informasjon vedrørende det pågående prosjektet mot et nytt museum for kunst og form i Trondheim.

Siden oppdateres løpende.

Pressemelding med styrets vedtak

Presseoppslag om saken

Kontakt

For ytterligere kommentarer, ta kontakt med: 

Karen Espelund 
Adm.dir MiST 
Tlf. 90 66 31 35 

Ellen Tveit Klingenberg
Styreleder
Tlf. 99 54 18 51