Den perfekte dagsturen!

Opplev Kystens Arv, et båtmuseum i vakre omgivelser, et pusterom i hverdagen. To etasjer med utstillinger om båter, folk ved sjøen, lofotfisket, segling, båtbygging – og om plasten i havet. Se ekte båtbyggere i aksjon. Ta deg en pause i vår lyse og trivelige museumskafé.

På Museet Kystens Arv er kystkulturen levende. Barna kommer ikke til å kjede seg! Barna kan boltre seg på et stort uteområde. I fjæra og på stranda kan de lete etter småkryp og tang eller fiske etter krabber fra brygga. Gå på rebusjakt etter «Jekteskipper Olsens pengeskrin» og få en belønning eller lete etter bokstaver for å hjelpe det forurensede havet. Om forholdene ligger til rette vil vi også sommeren 2020 tilby bygging med laftestokker, roing i elva, barnas fiskebåt, grillhus og lekebrygge. 

Besøk våre dagsaktuelle utstillinger

Besøk et ekte båtbyggeri!

Båtbyggeriet er nemlig noe helt for seg selv! Her bygges det båter på samme måten som for over 1000 år siden. Kjenn dufta av tjære og nyhøvla spon. Se båtbyggerne i aksjon med høvel, øks, kniv og klinkhammer. Hold deg for ørene når de klinker det ene bordet sammen med det andre. De har bygd over 250 båter til nå og vunnet en rekke priser for sitt viktige arbeid. Opplev kunnskapen våre båtbyggere gjerne deler med deg. Egen spennende omvisning på bestemte tider.