Et drømmested for musikkelskere!

Museet er et drømmested for musikkelskere, og er Norges nasjonale museum for musikk og musikkinstrumenter, med en internasjonal samling med mer enn 2000 historiske musikkinstrumenter. Museet er plassert i bygninger fra fire århundrer, som ligger vakkert plassert på en høyde omkranset av Ringve botaniske hage.

Nå kan du oppleve utstillingen Musikk på boks – om mennesker, musikk og mekanikk, som handler om mekaniske musikkinstrumenter i Norge i perioden 1750-1930. Har du for eksempel hørt om polyphon, pianola, orkestrion eller lirekasse? Dette er mekaniske instrumenter som spiller nesten helt av seg selv, noe som i tida før grammofonen og radioen kunne virke både fascinerende og litt skremmende på folk. Utstillingen byr på både prøv selv-stasjoner og demonstrasjon av selvspillende instrumenter. Dette passer for både små og store.

Vi tilbyr en rekke musikalske aktiviteter for små og store. 

Bli med på barneomvisning i museet, vandre på naturstien eller bli med på skattejakt! Hele familien kan gå og lete etter de forsvunnede musikkinstrumentene, og kanskje dere vinner en premie!

Les mer om utstillingene våre

Avrund gjerne besøket med ferskt bakverk i Cafe Victoria og en runde i den fristende museumsbutikken.


Følg oss på facebook

Besøk våre nettsider

KJØP SOMMERKORT